Translate

onsdag 15 maj 2013

Lunchinköp

Kalcinex inhandlat på lunchen!

Nu ska jag hem och testa om det slår Fluren 33

2 kommentarer:

  1. Hej Mark
    Pröva med outspädd, vänta minst ett dygn. lägg plast typ gladpack över så att det inte dunstar och försök hålla det uppemot 25-30 grader eller mer då händer det mycket! Temperaturen gör underverk!

    Saltsyra går fortfarande att köpa på tex woody bygghandel men den kräver neutralisering innan lack!

    Vi kanske ska gå ihop om ett tillräckligt stort kärl så bilen kan doppas=)

    Snart är det väl dags för trärattsbygge?

    Hälsningar Janne

    SvaraRadera
  2. Fler tips.
    Jag har använt citronsyra som finns i färghandeln, spädning ca 1-2dl på 10 liter.
    Låta stå i ett par dagar sen lossnar rosten med högtryckstvätten. En fördel med citronsyran är att den är inte så stark att den ger sig på järnet, bara rosten. Det kan därmed stå länge om man har tid och vänta, sen är det inte starkare än att man kan stoppa ner händerna om man måste.
    Man kan säker även använda fosforsyra som även det finns i färghandeln. Det går fortare, men ger sig på järnet. Men det är ju mildare än saltsyra...
    Det borde även gå med något basiskt. Prova att googla på "rust melasse". Det är ju nästan socker. Så det borde gå med vanligt socker...
    Ett annat tips, då det är lite svårt att få ner huven i en hink. Spika ihop en träram i lämplig storlek, klä med byggplast och häll i vatten och blanda i det som ska göra badet surt eller basiskt som man vill. Vänta och spola med högtryck.
    // Richard "P1800-61"

    SvaraRadera