Translate

torsdag 20 september 2018

Rött vin och god fart mot slutmålet Cannes

Vi tog bergsvägar från Arbois och stannade till i Pupillin och besökte vinkällare for att sedan fortsätta söderut.

I Jura har dom lite kul varianter vi testade. Bla Macvin som är ett lite sötare desertvin, perfekt tillsammans med ost.

Även Vin Jeune är en lokal specialitet. Lite som en torr sherry fast på franska.

Annars är det vitt chardonnay som är vanligast i Jura. Inte illa det heller.


Bergsvägarna tog på 61ans krafter. Fullgas uppför bergen med nedväxlingar hela tiden.

Fullt med vin i skuffen gör ju inte att den blir vassare heller.  Tempen närmade sig 100 vid flera tillfällen och den behöver en skvätt Perrier dagligen för att hålla vätskenivån under dessa förhållanden.






Senare anlände vi till St Cecilie les Vignes i närheten av Orange. Mitt i rödvin-smeten nära till Gigondas, Cairanne ochVacqueyras.

Vi tar in på ett mysigt litet familjehotell med fantastisk mat och vin.  Restaurang et Hotel la Farigoule.

På vägen mot Cannes blir det fler vingårdar och det börjar bli tungt där bak av allt vin.





Det blir en del grusväg mellan vingårdarna och bilen får en charmig dammkappa av "terroire" längs karossens sidor. Den lokala jordmånen!

Bilen börjar missa lite på höga varv...

När den svalnat konstaterar jag att brytaravståndet är nere på låga 020.

Filar spetsarna lite och justerar till 040. Sen svarar den fint igen. Nockarna på fördelaren är infettade och ser bra ut.

Vi tankar i en by längre söderut - mackägaren i Monteux kör Pontiac Grand Prix !

Väl framme i Cannes blir det bad och sol tillsammans med våra vänner och mer god mat och vin.

Car-spotting i Cannes är lite mer exklusiv

Gudinna i öppet utförande av Chapron ser man inte varje dag.











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar