Translate

onsdag 18 april 2018

Hektisk tid på året

Tillfällena att jobba med X3 är få just nu.

Båten håller på att få ankarspel installerat och givare till ekolod, badrummet i huset har renoverats och Micke och jag har uppdaterat vår importerade Jensen Healey på en rad punkter.

Kvällarna utnyttjas flitigt

Jensen Healeyn var fin när den kom till Sverige och fullt användbar, men ni vet hur det är...

Man börjar gå igenom varje delsystem och sorterar ut en massa defekter. Vissa fel är lätta och andra mer komplicerade att åtgärda.

Innan registreringsbesiktning kunde vi konstatera
att en styrledsdamask var trasig, den hade i sin tur läckt fett på vänster bromsslang som svällt och gjorde att bromsarna drog åt höger. Ok - Ny damask, nya slangar och ny bromsvätska. När vi pysslade med detta kände vi att nedre spindellederna var glapp - in på ebay och beställa från England

Avsgassystemet hängde konstigt - nya upphängningar fixade det. Ljuset glappade och kupéfläkten gick inte. Ut på internet igen och beställa nya Lucasbrytare av rätt modell.

Cablåset lossnade - gänga om fästet och ordna nya skruvar. Fixat!

Nya bilbälten och blinkersglas monterades

Vinande missljud i motorn - kanske vattenpump?
Nä, det var en för hårt spänd kamrem som gav missljud från spännrullen. Tryckpumpen för bensin väsnades, men det visade sig vara relaterat till ett avgasfäste...

CO halt på 10,5 vid besiktning!!

Bränslenålar som ska vara justerbara har fastnat, lätt fixat med lite ersättningsdelar och nu ligger CO på 1,5-2,5 och bilen går mycket bra och rann igenom besiktningen utan anmärkning efter det.

Så där håller det på. 

Men X3 har iallafall fått bakre ramen till registreringsskylt justerad och TIG-svetsad.

Till den främre ramen har jag tillverkat ett bakstycke i aluminium och svart plexi är beställd. Det ska nämligen kläs med svart plexi invändigt i de kromade ramarna för registreringsskylt. Både främre ram och barkre ram ska få svart plexi. X2 och X3 levererades så från Frua medan X1 har synlig aluminium.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar